A KKM maraton az életre szóló élmény!

Balaton, Festetics kastély, egy gyors pálya... mi kell még a legjobb maratoni időhöz!

Általános információk
A részvétel díja
18 év felett
0 Ft
18 év alatt
0 Ft
Ár érvényes
1970.01.01. - 1970.01.01.
Maraton ... ez az a táv, amit egy futónak legalább egyszer az életben teljesíteni kell. A maratoni táv egy kihívás minden profi és amatőr sportoló számára, mely nemcsak arról szól, hogy fizikailag teljesítsd a távot, hanem arról is, hogy lelkileg kihozd magadból a maximumot, mert a maraton futás hivatalos távja 42,2 km!!!
 
Ha teljesíteni akarod, akkor időben kell elkezdeni a felkészülést, anélkül nagy bátorság nekivágni a távnak. Van egy mondás a futók körében - „a maraton az 30 km-nél kezdődik” - , amit igenis komolyan kell venni. 30 km után ürülnek ki a szervezet tartalékai az extrém terhelés miatt, ezért az, hogy bírod-e az utolsó 12,2 km-t, az nagyban függ az ésszerű és alapos felkészüléstől. Felelőtlenség alázat nélkül, könnyedén venni a távot és a felkészülési időszakot! Még ha fizikailag úgy is érzed, hogy a topon vagy, lelkileg is erősnek kell lenned, mert a mondás itt igaz, hogy „minden fejben dől el”...
 
A Keszthelyi Kilométerek maratoni futóversenyről érdemes pár hasznos információt elolvasnod:
  • a keszthelyi pálya egy körpálya, ami azt jelenti, hogy a 42,2 km-es táv 4 körből áll
  • egy kör alatt 5 frissítő állomással találkozhatsz, vagyis kb. 2 km-enként várnak a szervezők hideg itallal, izoval, banánnal, szőlőcukorral, kálciummal stb.
  • minden frissítő állomáson van egészségügyi személyzet is, így ha fájdalmat érzel lábadban, szédülsz, hányingered van kérj segítséget! Ne sajnáld a megállásra az időt, ha erőt kell gyűjtened,
  • lehetőség van egyéni, úgymond saját receptjeid alapján összeállított „egyéni frissítő italok” leadására, így a 42,2 km-es táv alatt ugyanazt a frissítőt tudod inni, mint amit a felkészülés során megszoktál
  • nem lesz unalmas a verseny, hisz a rajt-cél kapunál, illetve a pálya rajttól legtávolabbi pontjain is pörgős zenével várunk.
Minden maratonistának érdemes megfogadnia
  • a fokozott kiürülés miatt minden frissítő állomáson frissítsd magad, pótold a sókat, mert ezen fog múlni, hogy a maraton utolsó köre hogyan fog sikerülni és lesz-e elég energiád a beérkezéshez
  • ne sajnáld az időt az ivásra, evésre
  • készülj fel az időjárás változékonyságára is, lehet, hogy esik, fúj vagy tűz a nap...
  • fuss a saját tempódban, ne próbálj versenyezni a gyorsabbakkal főleg ne a félmaratont, vagy váltót futókkal. Ők nem 42,2 km-t teljesítenek, óriási a különbség!
JÓ HÍR a Keszthelyre visszatérő maratoni futóknak és az először futó maratonistáknak:
Kivettük a pályából a fordítókat, hogy minél gyorsabb legyen a pálya, hátha meg tudod dönteni egyéni csúcsodat és büszkén mesélheted a legjobb eredményedet, ami Keszthelyhez köt.
Segíts egy csapatot! Ha van baráti csapat, akiknek hiányzik egy futójuk, fuss velük és nevezz be váltóba is! Egyéni indulóként a váltó csapatnak első tagja lehetsz. Két rajtszámmal versenyzel így egy egyénivel és egy váltóval. Fontos viszont, hogy mindkettőre külön kell nevezned!
Most először a maratont, vagy már akár többedszerre!
Amikor először vágsz neki a távnak, nagy benned a bizonyítási vágy, ami persze egy kis izgalommal is párosul. Mert hisz kiben ne merülne fel a kérdés: vajon bírni fogom-e? Megtiszteltetés lenne számunkra, ha nálunk futnád le először a maratont. Gyere el a KKM-re, ahol fantasztikus a hangulat, a speakerek tempófokozó buzdítása, a pálya mellett szurkolók tapsa és a pörgős zene is garancia arra, hogy igazán jól érezd magad és sikeres legyen első maratoni futásod.
Vannak persze fanatikus sportolók, hobby futók is, akik nem elégednek meg azzal, hogy egyszer lefutják a maratont, hanem többször is rajthoz akarnak állni. Ekkor a cél már nem önmaguk legyőzése, hanem az időeredmény javítása. Ez az a sportág, ahol az egy másodpercnek is nagyon lehet örülni, mert nem ugyanolyan siker a 4:00-es, mint a 3:59-es maraton eredmény.
A Keszthelyi Kilométerek futóverseny szervezői mindent megtesznek azért, hogy akár az első, akár a sokadik futóversenyeden veszel részt, az élmény és a jó időeredmény garantált legyen.
 
Verseny helyszíne: Keszthely, Balaton Part
Nevezési díjak
Dátum18 év felett18 év alatt
2021.02.25. - 2021.03.31.8 000 Ft/fő0 Ft/fő
2021.04.01. - 2021.08.31.8 500 Ft/fő0 Ft/fő
2021.09.01. - 2021.09.12.9 000 Ft/fő0 Ft/fő

Az előnevezés zárása: 2021. 09. 12.

Helyszíni nevezés a verseny hétvégéjén: 11 000 Ft / fő