Gadányi Bálint már várja az idei KKM-et

A Keszthelyi Kilométerekkel való kapcsolatom az ősidőkig nyúlik vissza, nevezetesen a verseny születéséig 2008-ig. Az első tömegsport rendezvényeim közé sorolnám. Előtte atléta voltam és pályaversenyeken indultam jószerivel. Megfogott a verseny varázsa, a sétálóutcán való átfutás, a Balaton parti futás és az egész hétvége légköre. Nekem az ilyen hétvégi versenyek jelentik a kikapcsolódást. Itt tudok találkozni több távoli sporttárssal, baráttal egy barátságos versengés mellett. Nem mellesleg a maratoni váltó kategóriában mi állhattunk a dobogó felső fokára. Tudtam, hogy jövőre újra itt leszek és a pályaversenyekről is átváltottam a hosszabb távok felé a szabadba.
2009 nem lehet a verseny nélkülem. Nagyon készültünk rá, mivel címvédőként jöttünk vissza, ha jól emlékszek sikerült is megvédenünk ezt a címet.
2010 volt számomra a megújulás éve. Előző év decemberében nyirokdaganatot diagnosztizáltak, amit majdnem fél év kemoterápia követett. A nulláról kellett lábra állnom ennek volt egyik kihagyhatatlan állomása Keszthely. Az elmúlt két év szép emlékei visszahúztak és megint a rajtvonalnál találtam magam.

A csapat eredményét nem akartam rontani, meg most amúgy is magamban vívtam a csatát. Ez volt a visszatérés első félmaratonja. Egy célom volt csak, hogy teljesítsem 2 órán belül. Azt hiszem kijelenthetem, hogy az elmúlt 9 év egyik legnehezebb futása volt. A percek vészesen gyorsan teltek, de mégis minden másodpercért vért izzadtam. Nagyon meleg volt és kezdtem kicsúszni az időből. Végül nagy erőfeszítések árán de sikerült 1óra 58percre célba érnem. Eddigi életem leglassabb félmaratoni idejét futottam, de boldog voltam, mert teljesítettem és tudtam, hogy fel fogok épülni csak, hosszú út áll még előttem.

2011 azt a bizonyos lécet egyre feljebb rakva nagy fába vágtam a fejszém. Sikerült visszanyerni a régi formám, sőt még talán felülmúlni is. A következő cél a maraton 3órán belül. Nagykanizsai révén Keszthely szinte hazai pálya nekem, nem volt kérdés hol legyen a rekordkísérlet. Izgalmas, jól futható pálya, jó frissítés és az időjárás is kedvezni szokott és az sem elhanyagolható, hogy évről évre egyre népesebb mezőny áll rajthoz, így nem is olyan magányos a futás. Az új rekord meglett, de sajnos még nem törtem át az álomhatárt. 3:00:12…

2012 fordulópont köztem és a verseny között. Eddig kis kihagyhatatlan volt számomra, de most még magasabb szintre emelkedhetett. Mint mondtam a verseny összehozza a barátokat. Egy másik versenyen szó szerint összefutottam Garami Árpival és azt hiszem kijelenthetem életre szóló barátság alakult ki. Ő már tagja volt a rendezőségnek, de erre az évre beszervezett már engem is kis csapatába. A feladatunk főképp a pályamunkák, illetve nem várt akadályok azonnali leküzdése. Hatalmas élmény szervezőként is részt venni. Jó arcok ezek a keszthelyiek, szórakoztató a munka velük. Ettől az évtől fogva már csak váltóban indultam, mert 2 napnyi kordonozás, hajnalban kelés meg miegymás után már csak ott tudunk helyt állni, de az építők csapat nyeri azóta a maratoni váltó versenyt.  Minden évben várom már ezt a hétvégét.  Pár napra ilyenkor össze vagyunk zárva és abból mindig valami mókás sül ki. 2015 megint kis változást hozott. Szükség volt valakire, aki elvállalja a verseny kabala figurájának a szerepét. Nem kellett kétszer kérdezni, máris Keszthely Kapitány szerepében találtam magam. Több versenyen is szuperhősként indultam és mosolyt csalhattam az arcokra. A gyerekek nagyon imádták, mindegyik közös képet akart velem. Meglepetésként ért, amikor egy évvel később egy kislány felismert álruha nélkül is és ugyanúgy követelte a közös képet. Azóta is minden évben ott volt és kérte a képet.

Én már nagyon várom az idei versenyt, remélem Ti is.
Igyekszem úgy szervezni a dolgokat, hogy mindenkinek megfeleljen.

KKM / Intersport Keszthelyi Kilométerek
félmaraton, maraton, váltók
Keszthely, 2018. május 19-20.