Sajtóközlemény - 2015. május 20.

VIII. Keszthelyi Kilométerek Sajtóközlemény

Keszthely rajtra kész: várja a futókat a pünkösdi hétvégén!

Május 23-24-én nyolcadik alkalommal rendezik az Intersport Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyt. A kétnapos fesztivál a Balaton-parti város és környékének egyik meghatározó szabadidősport-eseménye, a jelentős turisztikai programokra több ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A kétnapos rendezvényt szombaton délben nyitják meg, a 18 futamos gyermekversenyt 14 órától indítják. Este kilenc órától a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Compact Disco zenél. Vasárnap délelőtt tíz órától rendezik a 2,5 és 5 km-es sprintfutamokat; a félmaraton, maraton, váltó és kerekesszékes rajtot délután négy órakor „lövik el”. A különlegességnek számító naplementés befutót követően a szervezők este fél tíztől hirdetnek eredményt. Az érdeklődők a teljes hétvégén látogathatják a RunnerExpo szabadtéri szakkiállítást, a Varázshangok Gyermeksarkot és a Várkert Pihenőzónát. Az esemény fővédnöke az elmúlt évekhez hasonlóan Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó.

„Az előzetes nevezések alapján a két nap során várhatóan több mint kétezer sportoló vesz részt a különböző hosszúságú futamainkon. A hozzátartozókkal kiegészített teljes látogatói létszám jelentős turisztikai bevételt hozhat Keszthelynek, ami a szezonnyitó vendégéjszakákban, a vendéglátásban is megmutatkozik amellett, hogy a Balaton-parti település hírnevét öregbíti. Mindent megteszünk azért, hogy a futóink jól érezzék magukat, Keszthely várja a sportolókat és a családokat! A kerekesszékes és hand-bike-os versenyzőktől nem kérünk nevezési díjat, ezzel is támogatva részvételüket” – hangsúlyozta Bedő Beáta főszervező.

A keszthelyi Fő tér az egész pünkösdi hétvégén le lesz zárva az autóforgalom elől, vasárnap délelőtt és délután a város egész területén további forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Május 24-én vasárnap délelőtt a belvárosban a Sörház, Kossuth, Helikon és Balaton utcát érinti lezárás 9.45 - 13.30-ig; délután tíz és fél kilométeres forgalomkorlátozás lesz érvényben a félmaraton és a maraton futóverseny idején 15.30 - 21.30 óráig. Teljes pályás lezárás lesz a Kastély és a Lehel utcában, valamint a Tapolcai út teljes hosszán. Gyenesdiáson félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, Béke, Kapernaum és Széchenyi utcát. Keszthelyre visszaérve félpályás korlátozás lesz a Toldi és Apát utcán, a Balaton-partra vezető úton, valamint teljesen lezárják az Erzsébet királyné utcát. Keszthely és Vonyarcvashegy között vasúti zárra lehet számítani."

Elérhetőségek, további információk: 

Vasvári Ferenc sajtókapcsolatok, (+36 30) 951 6602, 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Bedő Beáta főszervező, VI. Keszthelyi Kilométerek Félmaraton, maraton
(+36 30) 267 1236,
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. és www.keszthelyikilometerek.hu

sajtóközlemény word formátumban

  

KKM / Intersport Keszthelyi Kilométerek
félmaraton, maraton, váltók
Keszthely, 2018. május 19-20.

Sajtóközlemények 2018-as évből